BMW driving experience

Een optimaal proces met een duidelijke customer journey

BMW Driving Experience is dé slipschool van Zandvoort. Van volledig verzorgde evenementen voor groepen en bedrijven tot een training voor beginnende bestuurders, bij BMW Driving Experience draait het om puur rijplezier.

Efficiënter en klantvriendelijker

Alle evenementen, cursussen en rijtrainingen worden ingepland, waarbij rekening moet worden gehouden met het aantal personen, het gewenste tijdvak maar zeker ook met de belasting van de baan en de diverse auto’s. Een complex proces waar de nodige mankracht bij komt kijken omdat veel factoren continu kunnen wijzigen. In de oude situatie nemen klanten, zowel particulier als zakelijk, telefonisch contact op om een cursus of rijtraining in te plannen. De factuur wordt opgesteld, er wordt betaald en cursisten ontvangen een dag van tevoren een herinneringsmail met de belangrijkste informatie. Campagne is gevraagd om aan de slag te gaan met een efficiënter en klantvriendelijker proces.

Een vernieuwde website en geautomatiseerde planning

Na diverse meetings waarin de uitgangspunten van de ‘experience’, alle mogelijke bezettingen van de baan, combinaties van trainingen, gebruik van auto’s en lunchmogelijkheden zijn besproken, hebben we de customer journey in kaart gebracht. Hiermee zijn we aan de slag gegaan met als resultaat een volledig vernieuwde website en een geautomatiseerde planning.

Alle trainingen en cursussen worden nu direct ingeboekt, waarbij automatisch rekening wordt gehouden met alle belangrijke voorwaarden, van de baan tot de auto. Ook de volledige opvolging van een boeking, van facturatie tot bevestiging, interne planning en het dagoverzicht is nu grotendeels geautomatiseerd. Een verrijking van het proces en een flinke besparing aan uren. Zo worden nu gemiddeld 400 bestellingen per maand automatisch afgehandeld én kunnen klanten nu 24/7 boeken.

Om de nieuwe website en customer journey extra kracht bij te zetten is er ook nieuw foto- en videomateriaal ontwikkeld. Een dag slippen en scheuren resulteerde in energieke content die de dynamiek van een event op maat perfect pakt.

Wil je meer weten over deze case of heb je zelf een project waarover je wilt praten?

Wil je meer weten over deze case of heb je zelf een project waarover je wilt praten?

Hebben we je aandacht?

Duik in onze dm of vul onderstaand formulier in.
Wij horen graag van je!