Content
Rotterdam Topsport

Campagne ondersteunt topsporter Rogier Dorsman

Als je de wind niet kunt sturen, dan pas je de zeilen aan. We leven momenteel in een uitdagende tijd waarin we onszelf moeten aanpassen. We beseffen wellicht meer dan ooit dat we blij moeten zijn met wat we hebben, omdat er altijd wel anderen zijn die het minder hebben. ‘Don’t worry, be happy’ is het levensmotto van de 20-jarige Paralympische zwemmer Rogier Dorsman. Campagne ondersteunt Rogier in zijn reis naar de Olympische Spelen in Tokyo. Vijftig potentiële Rotterdamse Olympiërs jagen hun droom na en doen er alles aan om straks goed te presteren tijdens de Spelen. Afgelopen week heb ik gezellig telefonisch kennisgemaakt met Rogier. 

Het leven van Rogier veranderde op z’n 12e in één klap. Hij kreeg toen de diagnose van Choroideremie, een netvliesziekte, te horen. Normaal gesproken een ouderdomsziekte. Daar bovenop kreeg hij ook nog eens een oogzenuwaandoening. Momenteel ziet Rogier nog maar 1 tot 2%. Dit weerhoudt hem er echter niet van om zijn dromen na te jagen en te doen wat hij leuk vindt. “Ik kan wel in een hoekje gaan zitten en zeggen dat ik het allemaal niet kan of ik sta op en doe gewoon of er niks aan de hand is”, aldus Rogier. Treuren heeft geen nut, maak er het beste van … dat is zijn leven.

Onze topsporter volgt ook nog de opleiding Sportmarketing. Rogier volgt de studie aan de Johan Cruyff Academy. Om dit goed te kunnen combineren met het zwemmen, is de inhoud van het studieprogramma 100% gericht op zijn sport. In één schooljaar krijgt hij de hoeveelheid lesstof van een half jaar. Zijn allergrootste hobby is natuurlijk zwemmen, dit doet hij met veel plezier. Ook vindt hij het heerlijk om buiten een rondje te wandelen. Alleen of met vrienden wandelt hij soms wel urenlang.

Rogier ziet de Paralympische Spelen van 2020 in het water vallen door het Coronavirus, maar hij blijft zoals altijd positief. “Dit is natuurlijk erg jammer, maar gezondheid gaat voor alles! Nu de focus verleggen naar volgend jaar en nog harder trainen om daar nog harder te knallen”, vertelt hij.

Momenteel heeft hij elke dag twee landtrainingen, dat zijn core- en mobiliteitsoefeningen, rekken en strekken. Daarnaast heeft hij een krachttraining en twee fietstrainingen. Alles om fit te blijven! Trainen doet hij thuis. Hij doet niets minder dan een Ranomi Kromowidjojo of een Femke Heemskerk. Hij zwemt net zoveel en traint net zo hard. Het enige verschil is dat hij slechtziend is.

Zijn naam zegt het al: D’orsman, een jongen met een hart van goud. Ook heeft hij twee medailles van goud. Hij is al twee keer wereldkampioen geworden op de wisselslag op het WK van 2019 in London. De aanleiding van onze samenwerking is de ‘Op weg naar Tokyo’ campagne die we hebben ontwikkeld voor Rotterdam Topsport. Middels deze campagne willen we de topsporters helpen hun droom te verwezenlijken. Elke sporter heeft een eigen verhaal en zijn/haar eigen wensen en behoeften. Wij hebben ervoor gekozen om Rogier te ondersteunen in zijn reis naar de Olympische Spelen. Rogier wil zijn bijzondere verhaal graag met jullie delen en daar gaan wij hem bij helpen. Daarnaast gaan wij nog een heleboel toffe content met hem maken. Blijf onze kanalen daarom in de gaten houden.

Hebben we je aandacht?

Duik in onze dm of vul onderstaand formulier in.
Wij horen graag van je!